Management Assistent

Een Management Assistent is de steun en toeverlaat van de directie van een bedrijf. Als Management Assistent heb je een dienstverlenende en ondersteunende functie, waarbij je afspraken inplant, gasten ontvangt, catering regelt, vergaderingen faciliteert en 100 andere dingen organiseert waardoor de directieleden hun werk vlot en feilloos kan uitvoeren. Je kunt een bestuur ondersteunen of de persoonlijk assistent van bijvoorbeeld de manager worden.

Wat zijn de persoonlijke eigenschappen van een Management Assistent

Als Management Assistent ben je een echte regelaar en een goede communicator. Je vindt het leuk om evenementen te organiseren en te plannen, en kunt omgaan met veel verschillende soorten mensen. Je hebt een dienstverlenende instelling en kunt omgaan met verantwoordelijkheid. Je bent nauwkeurig en doortastend bij het vastleggen van afspraken, en ook kan je improviseren als er op het laatste moment iets onverwachts gebeurd. Een Management Assistant is stressbestendig, correct, en communicatief erg vaardig. Tijdens de opleiding leer je ook omgaan met veel voorkomende computerprogramma’s in de kantooromgeving. Het is verder belangrijk dat je taalvaardigheid goed is, en dat je effectief kunt communiceren, liefst ook in buitenlandse talen zoals het Engels of het Duits.

Hoe word je Management Assistent

Je kunt een opleiding tot managementassistent volgen op een MBO-instelling. Bij een opleiding tot management assistent zitten ook componenten die binnen het lesprogramma van een normale kantoormedewerker vallen. Je leert onder andere omgaan met veel voorkomende computerprogramma’s voor op kantoor, met klanten en relaties te praten, en te organiseren. Bij de meeste opleidingen op MBO-niveau in deze richting ontvang je een dubbel diploma, namelijk een diploma Administratief medewerker en een diploma Management Assistent. Doorontwikkelen naar deze functie vanuit een ander beroep, zoals secretaresse of kantoormedewerker, is ook een mogelijkheid. Met dit brede kennisbestand ben je een spin in het web van het kantoor en een waardevolle administratieve specialist.