Commercieel medewerker buitendienst

Een commercieel medewerker buitendienst schept actief verkoopkansen voor zijn bedrijf en is daardoor een bijzonder belangrijke medewerker voor commerciƫle instellingen. Een commercieel medewerker buitendienst legt contact met klanten en relaties en en houdt die relaties warm. Je bezoekt doorlopend nieuwe klanten en partners, komt erachter wat hun behoeften zijn, en doet ze een aanbod waar jullie allebei voordeel uit halen. Daarmee schep je nieuwe kansen voor je onderneming en zorg je voor hogere sales van je bedrijf.

De eigenschappen van een commercieel medewerker buitendienst

Een commercieel medewerker buitendienst is een enthousiaste, vertrouwen uitstralende salesmedewerker die een goed verkoopgesprek kan voeren en zich kan inleven in de behoeften van de tegenpartij. Je leert tijdens deze opleiding gesprekstechnieken en theorie over het opbouwen van waardevolle relaties. Je bent een echte verkoper, die bij elk contact mogelijkheden ziet en die kan vertalen naar een vruchtbare samenwerking. Tijdens de opleiding leer je hoe je verkoopplannen opstelt, winstmarges berekent, offertes maakt en aftersales uitvoert.

Wat zijn je baankansen met dit diploma

Als je in het bezit bent van een diploma voor de opleiding tot commercieel medewerker buitendienst ben je een zeer gewilde professional die in praktisch elk commercieel bedrijf welkom is. De arbeidsvoorwaarden voor een goede commercieel medewerker zijn vaak uitstekend.