Medewerker klantenservice

Een medewerker klantenservice verleent service aan de klanten en relaties van een bedrijf. Je staat ze te woord via telefoon, e-mail of live chat. Je luistert naar hun verhaal en vraagt door, doet ze een aanbieding die afgestemd is op hun persoonlijke behoeften, lost hun problemen op, en beantwoordt elke voorkomende vraag. Daarmee houd je de relaties tussen jouw bedrijf en zijn klanten goed, en ben je voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de reputatie van je bedrijf.

De eigenschappen van een medewerker klantenservice

Als medewerker klantenservice ben je een echt mensenmens, die graag praat en goed kan luisteren en een dienstverlenende instelling heeft. Je hebt mensenkennis, kan je in de klant verplaatsen, en een passende oplossing vinden in elke voorkomende situatie. Je bent stressbestendig, kunt werken met targets en bent salesgericht. Ook kan je heldere afspraken maken met een klant en met collega’s.

De opleiding tot medewerker klantenservice

Tijdens een opleiding tot klantenservice medewerker leer je veel verschillende gesprekstechnieken aan en leer je om te gaan met verschillende communicatieve media, zoals e-mail, chatkanalen en social media. Ook leer je algemene administratieve vaardigheden. Elk commercieel bedrijf heeft klantenservice medewerkers nodig, waardoor je een gewilde kantoormedewerker bent.