Het thema van je website veranderen

De meeste moderne soorten websites werken met een thema. Een thema kan je zien als een soort skin voor de website, waarbij het uiterlijk aangepast wordt. Door het installeren van een webthema krijg je de beschikking over nieuwe stijlelementen, lettertypes, kleurencombinaties en andere uiterlijke verbeteringen. Dat maakt je website aantrekkelijker en brengt hem in lijn met de uitstraling van je bedrijf. Een bouwbedrijf heeft nou eenmaal een ander soort uiterlijk nodig dan een modewinkel, en een advocatenkantoor kan niet hetzelfde thema gebruiken als een vintage eetcafé.

Niet alleen het uiterlijk van de website verandert door een nieuw thema te installeren. Een thema voegt ook belangrijke functies toe, die onmisbaar voor je bedrijf kunnen zijn. Denk aan opt-in formulieren voor klanten waarmee ze zich kunnen abonneren op jouw nieuwsbrief, aan rekentools om de prijzen van grote hoeveelheden goederen te berekenen, plug-ins om makkelijk facturen en pakbonnen op te maken en uit te printen en menu opties om je producten zo aantrekkelijk mogelijk en je klanten te tonen.

Hoe installeer je een webthema

Als jij een bekend CMS of content management systeem gebruikt, kan je vaak binnen een paar klikken een nieuw thema installeren. Het is hiervoor noodzakelijk dat je het thema eerst aankoopt en downloadt. In een modern CMS zoals Magento, WordPress, Opencart enzovoort kan je het thema in zip-formaat uploaden. Geef aan dat je het thema wilt installeren en toepassen op je website. Je zult dan zien dat het uiterlijk van je website direct verandert wordt en dat je website er veel beter uitziet.

Waar vind je geschikte websitethema’s

Ga je op zoek naar een nieuw, beter thema voor je bedrijfswebsite? Je kunt dan de studio’s van professionele themaontwikkelaars bekijken. Daar zie je vaak tien of meer exclusieve thema’s waar je uit kan kiezen.

Veel meer aanbod heb je echter bij de zogenaamde thema-marktplaatsen, waarvan ThemeForest de grootste en waarschijnlijk beste is. Hier heb je de keuze uit duizenden thema’s, elk met een eigen look-and-feel en speciale opties die erg belangrijk kunnen zijn voor je bedrijf. Gebruik de filters van de marktplaats om het thema te zoeken met het uiterlijk en de functieonderdelen die voor jou interessant zijn. Heb je je keuze gemaakt? Dan kan je gemiddeld voor zo’n €50 een uitstekend en professioneel thema kopen en downloaden. Je krijgt hierbij een aantal jaar lang support, en kunt ook de ontwikkelaar van het thema benaderen als je tegen een vraag of probleem aanloopt.