Online meer bezoekers krijgen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een populaire marketing methode waarbij een bedrijf andere bedrijven en partners (“affiliates”) betaalt om naar hun content of website door te linken. Als bezoekers een stuk content op een website zien die ze bevalt, gaan ze vaak een kijkje nemen bij het bedrijf dat deze content heeft gemaakt. Dat levert het bedrijf page views en hopelijk sales op. In ruil voor het doorlinken krijgt de partner een bedrag uitbetaald.

Soorten vergoeding bij affiliate marketing

Er zijn verschillende manieren voor een bedrijf om de partners die naar hun websites te linken te belonen. De meest eenvoudige manier van een beloning geven is om zelf ook een link te plaatsen , waarbij de twee bedrijven dus eigenlijk op hetzelfde niveau komen te staan. Gebruikelijker is echter om een geldelijke beloning aan te bieden. Dat kan zijn puur voor het tonen van de content. Andere bedrijven betalen alleen als klanten aantoonbaar hun content hebben gezien op de partnerwebsites. Weer andere soorten beloningen worden gegeven als een klant op de content klikt, de pagina van het bedrijf bezoekt, of over gaat tot een aankoop.

Een partner voor affiliate marketing vinden

Er zijn online diverse marktplaatsen waar bedrijven en marketeers elkaar kunnen vinden. Hier kan je kiezen uit verschillende campagnes voor deze vorm van marketing, elk met hun eigen voorwaarden. Hierdoor wordt het makkelijk om over te gaan tot een samenwerking en affiliate marketing. Kies hier een marketing programma en een partner met de juiste autoriteit en binnen een branche die jouw doelgroep waarschijnlijk interesseert. Zo kan je makkelijk de juiste samenwerkingsverbanden uitkiezen, die jou veel nieuwe pageviews en sales gaan opleveren, en waarbij zowel jij als je partner profiteren.